piątek, 27 czerwca 2014

Smaczne skrawki długiego weekendu

Jeśli jesteście głodni - NIE OGLĄDAJCIE tych zdjęć. Najpierw zróbcie sobie kanapkę. 

Kilka dni temu uczestniczyłyśmy w wyjątkowym wydarzeniu: Mistrzostwach Europy w Barbecue. Do Doliny Charlotty zjechały ekipy mistrzów rusztu z Polski i Europy. Kucharze zawodowi i ci hobbystyczni przez dwa dni przygotowywali małe dzieła sztuki... jadalnej. Podziwiałyśmy i próbowałyśmy. Alla do dziś przeżywa, że zjadła renifera, ja zastanawiam się jak w domowych warunkach powtórzyć smak kilku dań (egzotycznego kurczaka, wędzonych pomidorków, czy łososia marynowanego w buraczkach). 

To były niezwykłe dni. Nie tylko ze względu na smaki. Najważniejsi byli ludzie - pasjonaci, którzy cudownie opowiadali o jedzeniu, z entuzjazmem dzielili się wiedzą, którzy cieszyli się jak dzieci ze swoich zwycięstw. 

No i były gwiazdy wieczorową porą. Przyznaję, że dla mnie zobaczenie z bliska Sandry, czy Jennifer Rush było przeżyciem (Alla za młoda była by przeżywać ;-) ). 

































Sernik w kategorii DESER - wędzony przez zespół z Qbus Hotel






Najbardziej kolorowy i wesoły TEAM: Farutex













Wykończony zespół szwedzki. Jeszcze nie wiedzieli, że zostaną zwycięzcami.



Kategoria deser: 60% składników musiało być uwędzone











Obrady JURY - system ocen QRcode 






Szwedzi - mistrzami Europy w BBQ






After party i koncerty
















[Asia]

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz