Byłyśmy z wizytą w koszalińskiej Cukierni Artystycznej Fantazja. Dane nam było zobaczyć od zaplecza jak powstają słodkości tak cudowne, że szkoda je zjeść!
Strony
▼
piątek, 28 listopada 2014
środa, 19 listopada 2014
Mamma mia!
Pogoda nie nastraja pozytywnie. Wciąż twierdzę, że listopad to zbiór poniedziałków z całego roku. Ciemno, zimno i do domu daleko... W związku z tym dzisiaj chcę pokazać Wam Sylwię i jej brzuszek w ciepłej jesiennej aurze zachodzącego słońca.
środa, 12 listopada 2014
Jak porażkę zmienić w sukces :-)
Choć tytuł mógłby tak sugerować to NIE JEST to wpis motywacyjny :-) Czasem nawet doświadczonym "pieczarkom" zdarza się wypiek katastrofa. Albo po prostu taki, który nie spełnia pewnych standardów. W takich chwilach wyjścia są dwa - natychmiast zutylizować, lub dokonać transformacji w... bajaderki.
środa, 5 listopada 2014
Serowe starcie
Nie ma to jak wieczór w ciekawym towarzystwie, otwartym na nowe doznania kulinarne. I tak oto wczoraj w niezniszczalnej Centrali Artystycznej odbył się niebanalny pojedynek na pierogowe wariacje.
wtorek, 4 listopada 2014
Tanie wino dla zdrowotności
Kalendarz dni dziwnych mówi nam, że dziś jest Dzień... Taniego Wina. Zamierzamy go świętować. Do czego i Was namawiamy. Jednak, żeby nie było tak całkiem tanio i nieciekawie warto trochę popracować nad jego smakiem. Kupcie
poniedziałek, 3 listopada 2014
Wszystko co chcielibyście wiedzieć o ziemniakach, ale nie macie kogo zapytać...
Ziemniak to taka trochę kuchenna ofiara losu. Jemy go praktycznie codziennie, ale nie poświęcamy mu uwagi. A szkoda, bo ziemniak zalet ma co nie miara! Witaminy, mikro i makro elementy, kalorii nie za wiele, za to mnóstwo smaku.
Na zorganizowanych przez Europlant warsztatach pt. "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o ziemniakach, ale nie macie





